Beiratkozás a 2021/2022-es nevelési évre

Kedves Szülők!

Az életünk most komoly változásokon megy át nap, mint nap. A lassú-szemléletmód a társadalom, a gazdaság és a mindennapi élet területén egyaránt a meglévő struktúrák újragondolását és a bevett gyakorlatok újra szervezését jelenti.

AZ ÉLET ÚJRA LELASSULT, DE NEM ÁLL MEG.

Budajenő Község Önkormányzata egy modern külsővel és belsővel rendelkező 6 csoportos óvodát épített.  2020.11.16.-a óta már ebbe a szép, új óvodába járnak a gyerekek. Jól felszerelt, világos, tágas csoportszobák, tornaterem, fejlesztőhelyiség, sószoba, orvosi szoba, aula, játszóudvar áll rendelkezésre annak érdekében, hogy színvonalas nevelő- oktató munka folyhasson az épületben. Az óvoda programja német nemzetiségi kétnyelvű és néphagyományőrző programmal rendelkezik, valamint kiemelt szerepet kap még nálunk a környezet- és egészségtudatos nevelés.

„A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2021. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett.”

19/2021.(III.10.) EMMI határozat a 2021/2022. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról:

  1. Az óvoda- a járványügyi szempontok figyelembevételével- beosztást készít a 2021/2022. nevelési évre történő beiratkozás időpontjára vonatkozóan.
  2. Óvodába elektronikus úton is be lehet iratkozni a 2021/2022. nevelési évre. Ebben az estben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására az első óvodai nevelési napon kerül sor.

 

 Gyermekeiket a 2021/2022-es nevelési évre a következő időpontban lehet beíratni:

  1. április 27-29. 9.00-17.00 óráig

 

A beiratkozáshoz szükséges okmányok:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata és személyazonosítására alkalmas igazolványa, lakcím kártyája, TAJ kártyája, oltási könyve,
  • nem magyar állampolgárságú gyermek esetében a Magyarországon tartózkodásra jogosultság igazolása,
  • gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat,
  • elvált, vagy külön élő szülők esetében, a gyermek elhelyezését igazoló bírósági végzés

  

Így az óvodai beiratkozás felvételi eljárása a következő:        

  1. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket (Budajenői lakos), akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket. Ezekben az esetekben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor. Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy legalább telefonon (munkanapokon 8-12-ig) vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az óvodával az ilyen esetekben is, és tájékoztassák a szülői szándékról, hogy a körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.

A felvétellel kapcsolatos tudnivalókról az Oktatási Hivatal a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § (1c) bekezdése alapján értesítést küld az érintett gyermekek lakcímére is postai úton. A postai értesítések a kézbesítési időtől függően várhatóan 2021. április 6-10. között fognak megérkezni.

A gyermek felvételét követően a felvételről írásban értesíteni kell az érintett szülőt.         

Abban az esetben, ha az óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, úgy a hozzá beérkezett, nem a felvételi körzetben élő gyermekek (más községben élők) felvételére is lehetőség van.        

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné beíratni gyermekét, akkor erre irányuló szándékának bejelentését - a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen- az általa választott óvoda vezetője 2021. április 17-ig fogadja. Kérjük a kedves Szülőket, hogy először nézzék meg a https://kir.hu/korzet honlapon, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda.

A miniszteri határozat értelmében a 2021/2022. nevelési évre történő beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Ha így dönt, akkor a következő e-mail címre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kérnénk a beiratkozáshoz szükséges papírokat szkennelve. 


jelentkezési lap letöltése 


További információt az alábbi elérhetőségeken kaphat:

Budajenői Óvoda telefonszáma: (06 26) 371 099

e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Bujdosó Krisztina
megbízott óvodavezető