SZÓSZ

Bemutatkozás

 A Szülők Óvodai Szervezete (SZÓSZ)  feladata, hogy segítse a Budajenői Óvoda nevelő- és oktató munkáját, képviselje a gyerekek és a szülők érdekeit, valamint támogassa a szülők és az intézmény közötti kommunikációt és az óvodai programok szervezését. 

A szervezet vállalja a közösséget (több gyermek, csoport vagy óvodai szintű) érintő kérések, kérdések, problémák továbbítását és kezelését az óvoda és a szülők között. Számos esetben az óvoda a SZÓSZ-on keresztül, vele egyeztetve kommunikál a szülőkkel. A szülői szervezetnek ellenőrző, véleményező szerepe van. Kapcsolatot tart a fenntartóval és az óvodai alapítvánnyal. 

Az óvodából minden csoport 2+1 (tagok és pénztáros) tagot delegál a SZÓSZ-ba, akik képviselik az adott csoport összes gyermekét és szülőjét. A SZÓSZ-on belül az elnök, illetve az elnökhelyettes tartja a közvetlen kapcsolatot az óvodavezetővel, a titkár és a pénztáros pedig adminisztratív feladatokat lát el. 

A SZÓSZ tagjai aktívan részt vesznek az óvodai események szervezésében, lebonyolításában, valamint saját eseményeket szerveznek. Célunk a kölcsönös érdekképviseleten túl a közösségépítés, valamint a gyermekeink jóllétének segítése emberi és anyagi eszközökkel. Ennek érdekében, az intézményt fenntartó Budajenői Önkormányzat és az általa létrehozott alapítvány működésén túl, saját kezdeményezéssel igyekszünk adományt gyűjteni az óvodának. Folyamatosan keressük azon együttműködő partnereket, akikkel közösen tudnánk tenni a meghatározott célokért, valamint a szülők hozzájárulásával és jótékonysági rendezvények szervezésével segítjük az óvoda stabil működését, és a minél színvonalasabb nevelési környezet megteremtését. 

Elkötelezetten hisszük, hogy a munkánk túlmutat az óvoda keretein és az egész falu, de legalábbis a kis gyermekes családok életére pozitív hatással tud lenni. Ahogy a gyermekek szerves részei a falu életének, úgy szeretnénk, ha a falu is részese lenne az óvodai életnek. Betekintést engedünk azoknak, akik még nem járnak az óvodába, és osztozunk azoknak a nosztalgiájában, akik már nem ovis korúak.

A mindennapi kommunikációban e-mail útján tájékoztatjuk a szülőket, illetve Facebook posztokban a szélesebb közösséget. Témáink között megtalálhatóak a hivatalos ügyektől kezdve az óvodai eseményeken át a falut érintő hírek és kis “színes-szagos” érdekességek is. Kommunikációnk során maximális figyelmet fordítunk a gyermekek jogainak védelmére. 

Aki szeretne csatlakozni a csapatunkhoz, vagy támogatni szeretné a munkánkat, vegye fel a kapcsolatot a csoportja képviselőjével, vagy közvetlenül velünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a Facebook oldalunkon keresztül messenger üzenetben.


Tagok
(2022/23-as nevelési év)

Götz Janka (Maci) – elnök
Forgács-Póta Éva (Méhecske) – elnök-helyettes
Szabó Gergőné Bea (Süni) – titkár
Libárik Veronika (Méhecske) – pénztáros
Bosnyák Éva (Csigabiga)
Czeller Anna (Süni)
Éhleiter Szilvia (Csigabiga)
Furuglyás Veronika (Süni)
Kassai Anikó (Pillangó)
Leichtman Ágnes (Maci)
Nagy Bianka (Süni)
Mátyás-Horváth Janka (Katica)
Németh Dalma (Katica)
Szabó Sipos Rebeka (Maci)
Tálas Anett (Pillangó)