Fontos időpontok és események

KEDVES SZÜLŐK! 

Az alábbi fontos időpontokról és eseményekről tájékoztatunk Benneteket:

 Tájékoztatni szeretnélek Benneteket Polgármester Úrral egyeztetettek alapján a rendkívüli szünetben igénybe vehető óvodai ügyeletről   Az Emberi Erőforrások Minisztere 18/2021. (III. 06.) határozata alapján az alábbiakban határozzuk meg az óvodai ügyelet eljárásrendjét:

1) Ügyelet igénybe vételének első napja 2021. március 09. kedd   

  2) Az ügyelet szigorú szempontok alapján igényelhető, maximum 5 fős kiscsoportokban. A szülők erre vonatkozó igényüket nyilatkozat formájában tehetik meg. A nyilatkozathoz csatolni kell a szülő munkáltatói igazolását, mely tartalmazza a szülő munkarendjét is.

A nyilatkozatot kitöltve az ügyeleti igényt megelőző munkanapon 9 óráig elektronikus úton kell az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre küldeni, majd az ügyelet napján nyomtatott formában, aláírva átadni a gyermeket átvevő óvodai dolgozónak. Az ügyeletet kizárólag az óvoda nyitva tartásán belül, a szülő (munkavégzésének idejére) az általa igényelt időszakra szervezzük meg. 
Kizárólag: 
 -  a koronavírus járvány elleni küzdelemben részt vevő szülők gyermekei (egészségügy, stratégiai munkahelyek) részére 
 -  munkavégzés miatt nem megoldható gyermek felügyelete, nyilatkozatban közölt indoklás szükséges az ügyelet igénybevételére.     

  3) A gyermekek átvételének és átadásának módja: 
 - a gyermeket a szülő az óvoda bejárati ajtójában adhatja át az óvoda dolgozójának, 
 - a gyermek hazavitelekor a szülő a bejáratnál jelzi érkezését (csengő), és ott várja gyermekét 
 - a szülő csak egészséges gyermeket hozhat be az óvodába 
 - ha bármilyen megbetegedésre utaló tünetet tapasztal az óvodai dolgozó, a gyermeket nem veheti át 
 - ha napközben tapasztalunk betegségre utaló jeleket, akkor haladéktalanul kérjük a szülőt, hogy gyermekét vigye haza az intézményből 
 - a szülő közvetlen munkakezdés előtt hozhatja be a gyermeket és a munkaideje lejárta után közvetlenül köteles hazavinni 
 - gyermeke ruháit és a váltócipőjét minden nap haza kell vinnie és azt tisztán, a cipőt lefertőtlenítve hozhatja másnap 
 - a gyermek nem hozhat játékot az óvodába (kivéve 1 db fertőtleníthető alvókát)    

  4) A gyermekétkeztetést az ügyelet időtartama alatt a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint biztosítjuk. A közétkezési igényt megelőző munkanapon 9 óráig lehet benyújtani az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.     

  5) A szülő gyermeke óvodai igényének lemondását és újra igénylését megteheti előző nap 9 óráig.        

Budajenő, 2021. 03. 08.
 
Bujdosó Krisztina
óvodavezető